In de dagelijkse praktijk komt iedereen in aanraking met verschillende individuen met verschillende manieren van communiceren en interacteren. Zo zoekt de ene persoon vooral verbinding met anderen, terwijl de ander van nature een dominante of afstandelijke houding aanneemt. Als begeleider komt dit in het contact met een jongere of cliënt ook aan bod. Iedere jongere/cliënt zal anders reageren op hoe jij je als begeleider naar hen opstelt. Hierbij spelen bijvoorbeeld houding en aanpak een belangrijke rol, en merk je wellicht dat jouw gedrag ook beïnvloed wordt door hoe zij interacteren en zich opstellen.

Als begeleider kan het daarom als lastig worden ervaren om informatie, hulp of ondersteuning op een duidelijke en effectieve manier over te brengen. Want hoe ga je nu daadwerkelijk het gesprek aan en hoe interacteer, communiceer en creëer je verbinding met de de ander?

Deze training richt zich op het effectiever begeleiden met behulp van interactie en de verschillende bijbehorende stijlen. Tijdens de training ligt de focus op hoe interactie tot stand komt, hoe verbinding te maken met een ander en daarbij informatie over te brengen middels effectieve interactie. Er wordt onder andere gekeken naar en geoefend met verschillende stijlen van interactie, communicatievaardigheden en het creëren van een aanpak die werkt voor zowel jou als ook de ander. Dit gebeurt op een prikkelende en speelse manier waardoor deelnemers zich na afloop geïnspireerd zullen voelen en beschikken over praktische handvatten om het gesprek met een jongere of cliënt aan te gaan.

Belangrijk: voor het volgen van de training is HBO werk- en denkniveau vereist.

Locatie en groepsgrootte: De training wordt gegeven op locatie in Zwolle en Utrecht. Voor beide locaties geldt een groepsgrootte van minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Liever een in company training? Neem voor meer informatie en de kosten contact met ons op.

Kosten o.b.v. open inschrijving
Training € 350,00
Locatie- en lunchkosten € 35,00

Let op: per training verschilt de locatie waarop het plaatsvindt, dit kan in Zwolle of Utrecht zijn. Kijk daarom goed bij de desbetreffende trainingen of deze in Zwolle ofwel Utrecht wordt gegeven.

Agenda

Zwolle

Utrecht