Download de Studiegids Gebruikerstraining

Uitgebreide informatie over de Gebruikerstraining vind je in onze studiegids.

Download studiegids

Gebruikerstraining DilemmaMethodiek

Om een beeld te vormen van gedrag en gedragsontwikkeling, is het van belang om naar verschillende factoren te kijken die gedrag beïnvloeden. In deze training worden deze verschillende factoren uitgelegd en word je getraind om de onderlinge samenhang tussen deze factoren te begrijpen. In deze training leer je zowel de theoretische achtergrond van gedrag, als de vertaalslag van de theorie naar de praktijk.

Doel
Na het afronden van de Gebruikerstraining ben je in staat om zelfstandig met de instrumenten uit de DilemmaMethode te werken die maximaal drie dimensies in kaart brengen. Dit zijn bijvoorbeeld de StudiesuccesWijzer, de OverstapWijzer en de OntwikkelWijzer. Je wordt getraind om met de tekstuele rapportages te werken die voortkomen uit deze instrumenten. In de training zal de focus liggen op het toepassen van de methode in praktijk, bijvoorbeeld bij het voeren van een gesprek met een kandidaat.

Let op! In deze training word je niet getraind om met de meervoudig samengestelde instrumenten EducatieMeter, ProWijzer, WerkWijzer en ZelfregieWijzer te werken. Voor de inzet van deze instrumenten is het verplicht om deel te nemen aan de Certificeringstraining.

Doelgroep
Professionals die op een praktisch niveau met een aantal van de instrumenten van de DilemmaMethode gaan werken. Denk hierbij aan mentoren, maatschappelijke werkers, doorstroompuntbegeleiders en leerplichtambtenaren. Belangrijk: voor het volgen van een certificeringstraining is HBO werk- en denkniveau vereist.

Opzet van de training

De training bestaat uit twee trainingsdagen.

  • Trainingsdag 1: deze dag vindt plaats op locatie in Zwolle of Utrecht vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.
  • Trainingsdag 2: deze dag vindt online plaats vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.

De training wordt afgesloten met het maken van een eindopdracht.

Voor uitgebreide informatie over de training kun je bovenaan dit scherm de studiegids downloaden.

Kosten

Kosten o.b.v. open inschrijving
Gebruikerstraining € 815,00
Locatie- en lunchkosten voor de eerste trainingsdag € 35,00
Documentatiekosten € 55,00

Prijzen zijn BTW vrijgesteld

Tijdsduur
Studiebelasting van 22 uur, bestaande uit 2 trainingsdagen en zelfstudie.

Locatie
Combinatie online (via Microsoft Teams) en op locatie (Zwolle of regio Utrecht)

Schrijf je in

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle startdata en schrijf jezelf of je medewerker vervolgens meteen in.

Bekijk de agenda

Liever in-company?

We bieden ook de mogelijk voor een in-company gebruikerstraining bij jou op locatie. Per groep van maximaal 8 deelnemers kost dit € 3650,00 (exclusief documentatiekosten). Neem contact met ons op via onderstaande knop voor meer informatie.

Neem contact op